dimecres, de juliol 05, 2006

Jornades de programari lliure 2006

Avui comencen les V Jornades de Programari Lliure organitzades per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC.
Els organitzadors m'han proposat fer una conferència sobre els estàndards oberts elearning. Els hi ho agraeixo. Per a mi, és una oportunitat per compartir idees sobre qüestions que considero estratègiques, i que encara estan poc desenvolupades a casa nostra.

El desenvolupament de materials formatius en suport digital, no és un tema nou. Fa més de 30 anys que es varen començar a desenvolupar cursos basats total o parcialment en suport informàtic. L'adveniment d'Internet i la profileració d'entorns de teleformació, han fet evident la necessitat d'establir mecanismes d’interoperabilitat entre els diferents sistemes: les especificacions i estàndards oberts pels continguts i serveis formatius en suport digital.

Les expectatives al voltant dels estàndards oberts elearning són elevades: aporten els elements tècnics de base per crear un nou mercat de continguts didàctics digitals i, donen més control a les institucions formatives i als usuaris, pel desplegament i personalització de plataformes d'aprenentatge virtuals de segona generació.

La presentació (PDF 1,9 Mb) s'articula en tres blocs:
  1. ABC dels estàndards oberts
  2. Descripció dels estàndards per la formació en suports digitals
  3. Mites i Tendències sobre els estàndards elearning

2 Comentaris:

A les 8:55 p. m., Blogger JoanQ escriu...

Malauradament serem al mateix lloc a la mateixa hora, però en espais diferents. M'hagués agradat assitir a la teva xerrada, però m'acontentaré amb la presentació.

Jo provaré de tornar-hi dissabte al matí, que hi venen els cracs de la web 2.0.

 
A les 9:48 p. m., Blogger Jordi Vivancos escriu...

Joan,
Jo no hi podré tornar, diversos compromisos de feina i familiars m'ho impedeixen.
He llegit el teu darrer post al teu blog, em sap greu el que expliques. Hem de trobar un moment perquè em posis al corrent.
Bones vacances!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Portada principal