La Tierra a vista de satélite

La Teledetecció és una ciència molt recent, nascuda en la dècada dels anys setanta i fruit de la “carrera espacial”. Com a disciplina, potencia l'estudi remot de la Terra i d'altres planetes del Sistema Solar, mitjançant l'ús d'instruments científics a bord de satèl·lits artificials. A més, la Teledetecció ofereix als estudiants i ciutadans en general, una visió integrada i global dels recursos i limitacions del nostre planeta per a arribar a un desenvolupament sostenible, d'aquí el seu potencial i interès educatius.
La Teledetecció és una disciplina basada íntegrament en les TIC. Tot el procés de la captura, transmissió i processament de les imatges espacials, es recolza en sistemes informàtics i de telecomunicacions. Per això ens atrevim a afirmar, que la Teledetecció és potser el millor exemple d'ús integrat de les TIC en una àrea del coneixement.
El format original dels materials de "La Tierra a vista de satélite” està organitzat en tres unitats temàtiques. El disseny escollit, és el model d'Objectes Didàctics Digitals (Learning Objects) que permet fàcilment la seva reorganització en noves seqüències d'aprenentatge i formats d'empaquetament dels continguts. Amb aquest format, els professors podran, amb les eines adequades, conformar nous continguts i adaptar els actuals a les pròpies necessitats d'ensenyament/aprenentatge. Els continguts de "La Tierra a vista de satélite” estan preparats per a ser incorporats en entorns virtuals d'aprenentatge que suportin estàndards oberts elearning.
L'equip que hem desenvolupat aquests materials, esperem conèixer les vostres valoracions, per millorar-los i completar-los. Al Bloc "Geomática Educativa" anirem incorporant novetats i actualitzacions.