dissabte, d’octubre 13, 2007

Frases visuals

Frase visualM'agraden les dites i les frases fetes, soc un lector assidu de les Viquidites. També m'agrada emprar les imatges per comunicar idees. Recentment, he descobert (gràcies a CogDogBlog) un recull de frases visuals sobre l'impacte de la tecnologia, on es fusionen la paraula i la imatge de forma anàloga a com ho fan les campanyes publicitàries.

La força de les imatges i els textos escollits conformen una proposta comunicativa molt original. Penso que aquest material pot servir de font d'inspiració per a moltes presentacions electròniques, on normalment s'abusa de la monotonia del text i es perd impacte visual.

Una altra aplicació de les "frases visuals" és convertir-les en una nova modalitat d'activitat d'aprenentatge per a les classes de llengua i/o de visual i plàstica. Gràcies a l'abundància d'imatges a la web (per exemple Flickr) i a la facilitat de crear-ne de noves, amb les càmeres digitals i el programari d'edició i retoc fotogràfic, tenim un instrument amb un gran potencial per a l'expressió i la comunicació visuals. En aquesta línia, també s'inscriu una antiga proposta d'activitat web l'Imaginari-Web.

Si us animeu a posar aquestes activitats en pràctica, deixeu l'adreça on pengeu els resultats als comentaris d'aquesta nota.

10 Comentaris:

A les 3:44 p. m., Blogger anna escriu...

Hola Jordi:

Pel que fa a frases visuals jo he treballat més el tema dels cartells, de la publicitat i la creació de lemes... he utilitzat la imatge com a recurs perquè els nens i nenes puguin expressar una idea. I a partir d'ella crear una frase o lema
Et deixo aquí una experiència que vam fer conjuntament amb l'institut: http://xer.cat/imatges/index.php?list=2

Aquest any ho estic treballant amb imatges pròpies i retoc d'imatge... han d'expressar amb elles el que per ells és el més important.... quan estigui fet ja et passaré l'adreça, de moment anem fent.

 
A les 7:58 p. m., Blogger Jordi Vivancos escriu...

Anna,
Moltes gràcies per la teva aportació. Les imatges que els vostres alumnes han generat són magnífiques.
Espero impacient les vostres noves creacions!
Fins aviat,

 
A les 3:55 a. m., Blogger Jordi Adell escriu...

Hola Jordi :-)

Si a més li poses musica i el tema és dramàtic, el resultat pot ser tan espectacular i emocionant com aquest:

http://www.miniature-earth.com/me_english.htm

http://www.miniature-earth.com/me_spanish.htm

Fins aviat,

Jordi.

 
A les 10:03 a. m., Blogger Jordi Vivancos escriu...

Jordi moltes gràcies per la referència a Miniature Earth. Acabo de fer un post a Geomática Educativa sobre aquest recurs(http://geocaa.blogspot.com/2007/10/estadsticas-visuales.html)
Bon cap de setmana!

 
A les 9:45 p. m., Blogger Joel escriu...

M'ha semblat molt interessant el vincle a l'àlbum de Flickr. A mi també m'agraden molt les dites i en tinc un bon grapat... també interessant les aportacions dels comentaris... no m'havia plantejat poder treballar a partir de combinacions d'imatges i text... gràcies per tot plegat.

 
A les 2:25 p. m., Blogger Víctor Pàmies i Riudor escriu...

Des del portal de paremiologia que estic bastint també teniu accés a diversos materials de fraseologia popular: un diccitionari, un refranyer català-castellà o un refranyer temàtic, per exemple.

Em faria gràcia poder veure aquelles frases amb imatge i música! :-)

Salutacions cordials

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

 
A les 3:48 p. m., Blogger mariaam2 escriu...

Hola Jordi he llegit la teva entrada i m’ha semblat un tema molt interessant. Et deixo l’adreça d’aquest blog que parla de com tractar les imatges utilitzades en els anuncis publicitaris i com hi insereix el gènere sexual dins d’aquests missatges. L’enllaç és:

http://tecnologiaedu-atdiversidad.blogspot.com/2008/02/dicen-que-una-imagen-vale-ms-de-mil.html

L’he trobat realment interessant!

 
A les 8:53 p. m., Blogger Jordi Vivancos escriu...

Maria,
Moltes gràcies pel teu comentari i l'enllaç que has aportat, realment interessant.
Fins aviat,

Jordi

 
A les 8:37 p. m., Blogger Sandra escriu...

Jordi = ) soy nueva en esto de twitter y blogs y TIC´s y tú eres mi primer enlace; me gusta lo de las frases visuales como una forma de enseñar, me parece una actividad de aprendizaje a la que se le pueden aplicar otras estrategias como Estudios de casos, Resolución de conflictos,etc
saludos mexicanos

 
A les 5:48 p. m., Blogger Luz Marina escriu...

Hola Jordi
Soy Luz de Perú y me gustaría saber más acerca de las TAC en la escuela de manera específica en la educación musical. Hace poco hice un posgrado en la UAB en Educación Musical y allí me enteré de este nuevo concepto TAC que usted esta llevando a cabo. Actualmente estoy realizando mi tesis y me gustaría saber más acerca de sus investigaciones.
Le agradezco si me pudiera ayudar
saludos cordiales
Luz

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Portada principal