diumenge, de març 07, 2010

National Educational Technology Plan 2010: el Pla TAC dels EEUUEl divendres 5 de maig Arne Duncan, Secretari d'Educació dels EEUU, ha presentat l'esborrany del National Educational Technology Plan (NETP-2010).

El document de 114 pàgines porta per títol "Transforming American Education: Learning Powered by Technology”. La seva elaboració ha exigit 9 mesos de treball a un equip d'experts integrat per professorat, personal investigador i responsables de l'Administració. A la presentació el Secretari d'Educació, ha insistit en el fet que es tracta d'un esborrany obert, i ha convidat a la ciutadania a que faci aportacions, per millorar-lo i fer-lo evolucionar. Tot un exemple de Política 2.0.

Els eixos del National Technology Plan 2010 són:
  1. Aprenentatge: el context i els reptes del segle XXI
  2. Avaluació: Mesurar allò que compta
  3. Ensenyament: Millorar l'aprenentatge amb la xarxa
  4. Infraestructures: Persones, Processos, i Tecnologies per aprendre
  5. Productivitat: Millorar els resultats educatius, gestionant els costos
  6. Recerca i Desenvolupament: Buscar solucions als nous reptes
El Pla destaca la importància de la tecnologia per personalitzar el procés d'aprenentatge, proposa una nou enfocament de l'avaluació, aposta per promoure els continguts digitals oberts al costat dels comercials, insisteix en la importància de la tecnologia per a la inclusió i convida a repensar els temps i els espais escolars.

Temes que no són nous, però que el NETP-2010 té la virtut d'haver-los assumit com els usos més rellevants i innovadors de les tecnologies a l'Educació i presentar-los com recomanacions institucionals. Com veieu les prioritats que recull el Pla són aquelles que clarament afavoreixen i milloren l'aprenentatge (el que podríem qualificar com visió TAC). Per aquest motiu m'atreveixo a anomenar-lo: el Pla TAC de l'Administració Obama.

En síntesi, un document de lectura obligada per aquells interessats en la transformació de l'Educació amb el suport de la tecnologia, i també un bon instrument per enriquir el debat al voltant d'aquest tema a casa nostra.

Etiquetes de comentaris: , ,